onsdag den 19. januar 2011

Brandøvelse... eller noget.

Det var så dagen, hvor responstiden på Brandalarmen og Århus brandvæsen blev testet i Musikhuset. En god dag, for der var rigtig mange mennesker, sådan en gemen onsdag formiddag.  Der var uddannelsesmesse i rytmisk sal, forestilling på Filuren, alle koncervatorieeleverne, kantinepersonalet, Den Jyske Opera, Århus symfoniorkester og alle de andre ansatte i huset. Faktisk rigtig mange, når de stimler sammen udenfor bygningen.

Nogen havde gemt et par rundstykker fra igår, og den slags er jo gode til lidt formiddagshygge... hvis man lige giver dem et par minutter på brødristeren. Mens man venter på rundstykkerne, der står på risteren i mødelokalet/systuen, så kan man gå i køkkenet for at lave kaffe, og hyggesludre lidt med kollegaerne.... Når rundstykkerne så har opnået den helt perfekte krumme og de danner striber af sort, som man kan skrabe af senere, så glemmer man dem lige 2 minutter mere.... så er man sikker på, at alarmen går.

"Der er udløst en alarm i området, forlad venligst bygningen. VIUU, VIUU, VIUU!"

Nogen bygninger kan man godt ringe til alarmcentralen indenfor det første minut og sige UPS!
I dette tilfælde lød udrykningen efter 30 sek. i alle højtalerne, brandøre lukkede og andre åbnede, det indtil nu så hyggelige køkken blev spærret af med en jerndør, der kørte ned og barikaderede for tilgangen... og alle måtte ud i kulden.

Brandbiler ankom faktisk inden vi kom ud af bygningen og brandmanden blev fulgt i den rigtige retning. Så stod man og trippede lidt for at holde varmen, indtil det blev konstatret, at ingen var i livsfare. Så kom vi alle sammen ind igen og livet gik sin vante gang i musikhuset. En på en måde meget betryggende oplevelse, fordi vi nu ved hvor hurtigt de reagerer og at alle kom ud af huset ret hurtigt. Så selvom det var noget bøvl, så var det nu meget godt for noget.... nåh ja, og så kostede det lige 5000 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar