søndag den 29. april 2012

Kolonihaven i Frydenlund

For snart et år siden købte vi en lille kolonihave i Haveforeningen Frydenlund. Der er sket ret meget siden og i øjeblikket arbejdes der på, at etablere nyt drivhus. I påsken havde vi haven fuld af folk, der gravede et kæmpe hul i haven. Tak til dem.
Det skulle nemlig ikke være et hvilket som helst drivhus, næh, det skulle være et man vi selv har bygget helt fra bunden. Så hele vinteren har vi pendlet til Thorsager, hvor selve trækonstruktionen der skal holde vinduerne, nu næsten er færdig. I mens har Lars etableret fundamentet, der skal danne rammen for huset.


I resten af haven er de tulipaner vi satte ned sidste efterår kommet op. Eller det vil sige vi satte nok 80 ned og nogen af dem er kommet op, men det er nok. Jeg kan citere mig selv fra i går: "Se de fine tulipaner.... jeg synes vist at alle tulipaner er fine." De kan jo fint være mellem roserne inden de rigtigt kommer igang :)


De gule og røde tulipaner er de oprinelige sorter, dem alle de andre stammer fra og derfor de mest holdbare. Det betyder også at de kommer igen år efter år. Og heldigvis var der allerede tulipaner i jorden. Så de gule og rude dukker op forskellige steder i haven.
Vi har sat skilla i græsplænen fordi det er hyggeligt, bare lidt besværligt, når man skal slå græsset... men hyggeligt blev der sagt.


Det samme er stenbedet ved det gamle drivhus. Vi udvider langtsomt hen mod rabarberne, da vi skal pille drivhuset ned, når det nye står som det skal. Man må vist kun have et. Men indtil da har vi sat nye ruder i, så vi kan komme igang med sæsonen. Og højbedene er også snart klar.


Og artiskokkerne står klar i drivhuset. De skal i et bed, men det er ikke helt klart endnu. Der er lige et par andre planter, der skal holde flyttedag første.


Og rododendronen er klar til at springe ud :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar